Kalibratie laboratorium

blanken-controls-kalibratielaboratorium

Mera Benelux beschikt over een uitgebreid en modern kalibratie laboratorium dat bestaat uit diverse geconditioneerde afdelingen die speciaal zijn uitgerust voor de kalibratie van een specifieke fysische grootheid.

Hier bieden wij u een totaalpakket voor de kalibratie van al uw instrumenten volgens de geldende normen en richtlijnen, met services als:

  • Het opstellen van procedures
  • Instrumentenbeheer
  • Het kalibreren en justeren van uw instrumenten
  • Repareren van uw instrumenten
  • et cetera

Wij werken, waar mogelijk, volgens de NEN-EN-ISO/IEC17025:2005 norm, die de eisen beschrijft voor de competentie van test- en kalibratie laboratoria. Dit geldt ook voor ISO10012, waarin de eisen voor meetprocessen en apparatuur beschreven staan. De vertaalslag hiervan is opgenomen in onze ISO9001:2008 scope.

Fysische grootheden


Het kalibratie laboratorium bestaat uit diverse geconditioneerde afdelingen. Deze zijn speciaal uitgerust voor de kalibratie van een specifieke fysische grootheid. De totale nauwkeurigheid van de kalibraties die wij uitvoeren is afgestemd op de meetinstrumenten die wij kalibreren. De meeste metingen hebben een onzekerheid die twee tot vier keer beter is dan het meetinstrument dat gekalibreerd wordt.